2018. május 17., csütörtök

89. Könyvcsütörtök - A Szirén



Sziasztok!
Ma Kiera Cass egy idén megjelent könyvével, A Szirénnel jöttem. :) Tavaly már volt szerencsém olvasni tőle a Párválasztó sorozatot, így nagy bizalommal voltam az írónő eme könyve iránt is... Hogy hogyan tetszett? Lentebb olvashatjátok. ;)

Eredeti cím: The Siren
Kiadás éve: 2018(Az eredeti már 2009-ben megjelent!)
Oldalak száma: 296 oldal
Műfaj: fantasy, romantikus
Egyrészes
Kiadó: GABO

Fülszöveg:
"A ​szerelem, amelyért érdemes kockáztatni.

Sok évvel ezelőtt az Óceán megmentette Kahlent a vízbe fúlástól, aki azóta szirénként szolgálva fizeti neki vissza a tartozását, és a hangjával a halálba csalja az embereket. Kahlen egyetlen szavával ölni képes, mégsem tud ellenállni a kísértésnek, hogy a szárazföldön töltse a napjait, figyelje az átlagos embereket, vágyakozva arra a napra, amikor újra szabadon beszélhet, nevethet, és élhet közöttük.
Kahlen már beletörődött, hogy magányosan tölti szolgálata hátralévő idejét… Ám ekkor találkozik Akinlivel. A jóképű, melegszívű és kedves Akinli megtestesíti mindazt, amiről Kahlen egész életében álmodozott. Bár nem beszélhet vele, mégis hamar kialakul köztük egy kapcsolat, amit egyikük sem tagadhat… És Kahlen nem is akarja megtagadni. 


Az Óceán minden törvényét megszegte, amikor beleszeretett egy emberbe, és örökre el kell hagynia a fiút, ha az Óceán tudomást szerez az érzéseiről. De Kahlen elszánta magát, hogy miután egy életen át betartotta a szabályokat, most az egyszer a szívét fogja követni."


Mint ahogy a Párválasztó sorozatnál anno, most is a borító ragadta meg nagyon a figyelmemet a gyönyörű ruhával. :) Meg persze a cím. Mert ahogyan azt már a Hableányok kíméljenek ajánlójánál is megírtam, nagyon szeretem a sellős, szirénes témájú történeteket. ^_^

Most sem kellett csalódnom, ugyanis már az elején magával ragadott a könyv és alig bírtam letenni. :) Könnyednek indult, aztán egyre mélyebbek lettek az érzések és a gondolatok, amik megjelentek benne...

Nincs sok szereplő, tényleg csak azok, akik igazán számítanak, ők viszont nagyon jól el lettek találva. Kahlen és Akinli, meg a többi szirén is, meg persze Akinli családja.
Tetszett, hogy mindegyik lány más iránt érdeklődik és más-más személyiségek, mégis képesek együtt élni, és nagyon jóban vannak egymással. :)
Nagyon tetszett Akinli nyitottsága is, hogy nem ijedt meg, amikor akadályokba ütközött, hanem próbált mindenre megoldást keresni. :3 Nagyon cuki volt!

Az Óceán "karaktere" is tetszett, noha elég kegyetlennek tűnt néha, mégis volt benne valami szerethető. Amikor pedig a végén a lányok beszélgettek vele, teljesen elérzékenyültem én is, még tán kicsit meg is könnyeztem, hát még a legvégét! :)

Nagyon élveztem ezt a könyvet, megérintett, és elgondolkodtatott. Nyomot hagyott bennem. Kedvenccé vált. :)

Akik szerették a Párválasztót és/vagy szintén kedvelik a sellős, szirénes történeteket, azoknak csak ajánlani tudom ezt a könyvet. :)

Kedvenc karakterek:
Kahlen: Nagyon kedves és barátságos lány, amellett, hogy egy könyvmoly, bár a gyűjtögetése elég furi...
Akinli: Nagyon cuki!!! :3

Igazából a többiek is nagyon szimpik voltak, így nincs kimondottan utált, vagy kérdéses karakterem, ami nagy szó! :)

Kedvenc idézetek:
"A szeretetnek mindig marad helye. Még akkor is, ha olyan kicsi, mint a rés az ajtón. Az is elég."

"Nem hiszem, hogy bárki képes egészében egy másik személyért létezni. – (…) – Bár lehet, hogy így van. Ha megtalálja a megfelelő személyt. Ebben a pillanatban azt hiszem, hogy érted képes lennék élni."

Csillagozás:


Ti is szeretitek a sellős, szirénes könyveket? Ezt olvastátok már?

Puszi:

Tessa

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése