2017. március 27., hétfő

9. Könyvek - Hableányok kíméljenek


Sziasztok!
A mai könyvajánlóban Vörös pöttyös könyvet hozok nektek(Szinte csak könyvajánlókat hozok...Sebaj, lesz ez még máshogy is!). Aki ismeri a "Vörös pöttyös" kifejezést, az rögtön tudhatja, hogy jó könyvről lesz szó, ami valóban így van. :) Tera Lynn Childs könyve, a Forgive my fins -  magyarul Hableányok kíméljenek - egy aranyos könyv.


Mint a címből adódik, hableányos sztori lesz, aki szereti az ilyesmit, annak kötelező darab. :) Lássuk is a fülszöveget:

"Lily Sandersonnak van egy titka.
Nem éppen az, hogy halálosan szerelmes a Brody Bennett nevű jóképű úszóistenbe. Nem is az, hogy a fiú láttán a szíve úgy vergődik, mint egy partra vetett hal. Bár a viszonzatlan szerelmet még egy normális kamaszlány is nehezen éli meg, ennél lehet még tragikusabb a helyzet.
Ha valaki félig ember, félig sellő, mint Lily, végképp többről van szó, mint egy egyszerű kis kalandról.
A titok éppen Lily sellő volta, ami nem tudódhat ki, mivel ő nem is akármilyen hableány, hanem Thalasszinia hercegnője. Amikor Lily három éve megtudta, hogy az édesanyja valójában ember volt, végre rájött, miért nem érzi igazán otthon magát Thalassziniában. Azóta is a szárazföldön él, és a Seaview Gimnáziumba jár, abban a reményben, hogy sikerül igazi otthonra lelnie. Persze a szárazföldön is akadnak nehézségek – például Quince Fletcher, a bunkó motoros srác a szomszédból –, de egy komoly előny azért van: Brody. A gond csak az, hogy a sellők nem igazán hívei az alkalmi kapcsolatoknak – amint „kötődni” kezdenek valakihez, az érzés örökre szól.
Lily kísérlete, hogy elnyerje Brody szívét, kínos félreértések szökőárját zúdítja az érintettek nyakába. Bár a lány kész szembenézni a szerelmi áradat fenyegetően tornyosuló hullámaival, hamar rájön, hogy révbe érni nem is olyan könnyű, mint gondolnánk."

Hát kérem, van itt minden. Titkok, félreértések, kínos helyzetek, vicces beszólások, igaz szerelem és kevésbé igaz szerelem, minden, minden, ami egy jó sztorihoz kellhet. :)
Én olvasás közben sokat nevettem és sokszor jöttek fel "Nem igaz, hogy nem veszed észre, hogy..." kezdetű mondatok, meg az "Ennyire vak nem lehetsz, Lily!" felkiáltások, amik után jött a válasz, hogy de, bizony lehet. :D
 A főszereplő azért "sügér" volta ellenére is szerethető, mint ahogy a többi szereplő is(na jó, kivéve talán Dosiniát, aki Lily undok unokatestvére).

Ahogy Thalassziniát elképzelem, gyönyörű hely lehet és olvasás közben arra gondoltam, bár én is egy thalassziniai sellő lehetnék...[Mindig is szerettem a vizet és A kis hableány meséért teljesen oda vagyok, akár a Disney-s, akár a japán verzióról van szó. ^_^]
Csak ajánlani tudom a könyvet, engem teljesen elvarázsolt az írónő stílusa és várom, hogy a többi könyvét is lefordítsák magyarra, kíváncsi vagyok a többi hableányos történetére is(amik valószínűleg ennek a folytatásai).

UPDATE: 2018-ban jön a Hableányok következő kötete! ^_^

Csillagozás:


Ti is szeretitek a hableányos történeteket? Nektek megvan ez a könyv?

Puszi:

Tessa

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése